Despre hipnoză, pe scurt

Există o serie de întrebări pe care mi le adresează clienții și care apar mai frecvent decât altele. Voi încerca să răspund pe scurt la câteva dintre ele.

  • Ce este hipnoza ?

Psihologii o numesc o „stare de conștiință modificată” și o plasează în categoria unor fenomene precum visele sau somnul. Lăsând la o parte definiția academică, hipnoza este o stare pe care o întâlnim frecvent în viața de zi cu zi, foarte asemănătoare visării cu ochii deschiși.

  • Voi adormi în cadrul ședinței?

Clientul nu adoarme, este conștient și își aduce aminte de tot ce se întâmplă. În cadrul regresiei se folosește o stare de hipnoză de profunzime medie, foarte asemănătoare celei în care mergem pe un drum pe care îl cunoaștem foarte bine, și nu știm exact cum am ajuns la capătul lui, fiind foarte absorbiți de gândurile noastre.

  • Oare pot să fiu hipnotizat?

Marea majoritate a oamenilor are capacitatea de a intra în aceste stări, așadar pot fi hipnotizați. Bineînțeles, e important să-și și dorească acest lucru 😊

  • Există riscuri în hipnoză?

Hipnoza este un proces sigur și, așa cum am menționat deja, aproape toți intrăm în stări de hipnoză zilnic. Anumite riscuri apar doar în cazurile în care terapeuții nu sunt pregătiți corespunzător.

  • Există contraindicații ?

Da, există contraindicații : anumite boli psihice, femei însărcinate, epilepsie sau boli cardiace, etc. Verific aceste contraindicații și, în cazul în care ele apar, discut de fiecare data cu clientul.

Credit foto: TanteTati, Pixabay

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *