Despre război și durere

Am lucrat recent cu un client care și-a dorit să acceseze o viață anterioară din care să înțeleagă scopul și lecțiile vieții curente. Deși Raul experimenta pentru întâia oară hipnoza, a intrat în transă relativ repede, permițând subconștientului să-l ghideze în această călătorie.

Am accesat amintirile unei vieți care părea din acest secol, desfășurată într-un sătuc liniștit din Franța. Raul fusese trimis la război, alături de tinerii din sat, și lăsa în urmă o soție frumoasă, care urma să aibă un copil. Deși conștient de nedreptatea și ororile războiului, Raul și-a asumat cu bărbăție și responsabilitate rolul de a-și proteja și comanda camarazii. A supraviețuit războiului, pierzând mulți dintre soldații pe care-i îndruma, și fiind nevoit, la rândul lui, să-și omoare inamicii. Sentimentele care l-au însoțit au fost de durere pentru pierderea tovarășilor săi, de responsabilitate pentru cei rămași, și de dor nespus pentru fetița nou-născută și familia lăsată în urmă.

Raul a supraviețuit războiului, stingându-se în liniște la o vârstă înaintată, în sătucul natal, dar ducând cu el sentimente de vină și părere de rău pentru cei stinși în război, și pentru cei pe care-i omorâse.

În procesul terapeutic, am chemat sufletele celor cu care Raul avea nevoie să se împace. Procesul a fost intens, eliberator, iar lecția vieții a fost una de responsabilitate și de trăire plenară a tuturor experiențelor, cu bune și cu rele. La finalul ședinței, Raul s-a simțit eliberat de vină, și a conștientizat că și în această viață, este importantă pentru el asumarea rolului de model, de bărbat care trăiește în acord cu valorile profund umane.

Deși am schimbat numele pentru protecția confidențialității, îi mulțumesc lui Raul că mi-a permis să-l însoțesc în această fascinantă călătorie.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *