O viață chinuită – povestea Danielei

Povestea de astăzi este a Danielei, o femeie caldă, a cărei viață este dedicată ajutorării celorlalți, dar care se chinuia cu gândul că le poate face rău acestora și propriului ei copil. Un gând obsesiv, care o împiedica să trăiască liniștită și împăcată.

Daniela a intrat cu ușurință în regresie, și a accesat imaginea unei căsuțe, aflate în apropierea liniei de cale ferată, în mijlocul câmpiei. Pe măsură ce conecta cu imaginea, a perceput silueta unei femei slabe, cu părul negru lung, prins în două cozi. Simțea multă tristețe și gândul că „au plecat, m-au lăsat singură”.

Pe măsură ce am intrat în dialog cu această femeie, tonul Danielei s-a schimbat, a început să spună vorbe care uneori nu aveau sens, zâmbind chinuit și repetând „vreau sa reușesc să fie bine, vreau să reușesc altundeva, să fiu o doamnă stilată”. Păreau cuvintele unei persoane care pierduse contactul cu realitatea.

Am explorat mai detaliat frânturile de imagini, încercând să ne dăm seama ce se întâmplă și brusc, Daniela a început să țipe șocată „i-am omorât, i-am strâns de gât!”. Clipele care s-au derulat au fost extrem de chinuitoare, pe măsură ce am descoperit povestea unei femei sărmane, al cărei soț o părăsește, lăsând-o singură cu doi copii mici. Copleșită de lipsuri și de sărăcie, își pierde mințile și își omoară copiii, după care realizează ce a făcut și își pune capăt zilelor. Au fost minute întregi de suferință și de lacrimi șiroind greu pe obraji, tortura unei mame care simte că nu mai merită să mai trăiască.

În astfel de cazuri este crucială procesarea terapeutică a amintirilor. Daniela și-a dorit să-l cheme pe Dumnezeu și să-l întrebe dacă o poate ierta vreodată. Sentimentul de iubire și de înțelegere pe care l-a simțit în acel dialog i-a umplut sufletul. Am rugat apoi sufletele celor doi copii să vină și ele. Deși de regulă încerc să nu mă las afectată  de emoțiile puternice din aceste procese, astfel încât să pot oferi sprijinul de care au nevoie clienții, acesta a fost un moment în care mi-au dat lacrimile. Daniela a conștientizat că unul dintre copii era băiețelul pe care îl are în această viață, iar celălalt băiat i-a spus să aibă răbdare, că va reveni și el curând în viața ei ? Daniela a simțit profund iertarea și înțelegerea acestora, și a putut în sfârșit să se ierte și pe ea. Am cercetat apoi lecțiile acelei vieți și legăturile cu viața actuală, clienta dobândind o înțelegere aprofundată, spirituală a acelei experiențe.

Un proces bogat și intens, care sper să-i aducă Danielei liniștea pe care și-o dorește. Mi-a scris după câteva zile, spunându-mi că se simte mai împăcată și mai încrezătoare în ea, simțind că în sfârșit este pe drumul cel bun. Daniela, îți mulțumesc pentru încredere și pentru curajul de a explora acea poveste!

Vă mulțumesc că ați fost alături de mine în împărtășirea aceste povești, și vă doresc o săptămână cu iubire și seninătate, alături de sufletele dragi din viața voastră!…

Credit foto: tskirde, Pixabay

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *