Povestea Denisei – blocaj emoțional în relații
Încep anul cu povestea unei regresii frumoase, dar dureroase, cea a Denisei. Denisa a venit cu dorința de a lucra pe un blocaj emoțional legat de relațiile din viața ei, însoțit de o dificultate în a lua decizii. Mai făcuse o regresie, cu un alt terapeut, și avusese o experiență intensă.
E important să știți că Denisa, în comparație cu majoritatea clienților care-mi trec pragul, face parte din acea categorie specială a persoanelor care intră rapid și profund în starea de regresie, accesând experiențe vizuale clare. Așa că am simțit de la început că va fi o regresie interesantă 😊
Am pornit de la senzația de frică pe care o simțea adeseori și, fără a face vreo ghidare în hipnoză, a alunecat rapid într-o viață de bărbat, accesând un moment dramatic, în care era înlănțuit alături de alți oameni, strânși în cerc și înconjurați de soldați cu făclii aprinse. Simțea o frică puternică și un gând obsedant – „nu vreau să mor…oare pot să scap?…”.
Scena culminează cu momentul în care soldații dau foc grupului de oameni. Bărbatul cade în genunchi și se roagă intens, intrând la un moment dat într-o stare de transă, frica se diminuază încet și se instalează o liniște profundă. Bărbatul moare.
Explorând acea viață, descoperim o comunitate situată într-o zonă deșertică, cu sate sărace. Personajul nostru trăiește singur și se bucură de momentele petrecute în mijlocul copiilor din sat, citindu-le povești. Violența face parte din acel trai simplu, cete de soldați năvălind adeseori și distrugând comunitățile. Într-unul dintre aceste raiduri, bărbatul încearcă să-i salveze pe copii, ascunzându-i și fugind cu o parte din ei. Nu reușește să-i salveze pe toți, majoritatea fiind prinși și uciși cu cruzime. În tot acest chin, bărbatul încearcă să-și păstreze cumpătul în fața celor mici și să le dea un exemplu de speranță și de reziliență. Cu toate acestea, este chinuit constant de frică și de teama că a fost abandonat de Dumnezeu.
Până la urmă inevitabilul se întâmplă, este capturat de soldați și trimis la moarte, alături de alți săteni. Duce cu el din acea viață teama puternică și gândul chinuitor că nu a putut împiedica suferința și moartea semenilor săi.
În partea terapeutică a regresiei, Denisa a dialogat cu sufletele celor din comunitate și a înțeles că lecția acelei vieți era cea a iubirii necondiționate. Clienta a conștientizat și legătura acelei existențe cu viața de acum, necesitatea de a accepta oamenii așa cum sunt, nu cum ar vrea ea să fie. Momentul cel mai intens al regresiei a fost însă cel în care a recunoscut energia partenerului ei actual în cea a unuia dintre copiii pe care nu reușise să-i salveze atunci, realizând rolurile pe care le au amandoi unul în viața celuilalt, atât în trecutul depărtat, cât și acum.
O regresie cu multă durere, dar cu eliberare sufletească și multe conștientizări. Îi mulțumesc Denisei pentru încrederea pe care mi-a acordat-o și pentru deschidere.
Credit foto: RDLH, Pixabay
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!