Un somn agitat

Lucrez cu Camelia de mai multă vreme, pe anxietatea cu care se confruntă în viața ei. Anxietatea se manifesta în special seara, înaintea somnului și uneori Camelia se trezea speriată, tresărind brusc, fiindu-i greu să mai adormă apoi.

Am intrat în regresie cu intenția de a identifica sursa acestei anxietăți și a tresăririlor bruște din timpul nopții, iar Camelia a accesat o imagine a unei femei îmbrăcate jerpelit, stând în picioare pe iarbă, cu gândul că a fugit de undeva și nu știe încotro s-o ia.

Am explorat acea poveste și am descoperit că era a unei tinere singuratice, care-și pierduse mama din copilărie, de când avea 2-3 anișori. Crește lângă niște rude care nu-i acordă prea mare atenție și când ajunge mai mărișoară, decide să se mute într-o căsuță sărăcăcioasă, unde trăiește singură. Trece printr-o dezamăgire sentimentală care îi rănește sufletul, și așa îndurerat după pierderea timpurie a mamei. La un moment dat îi ia foc și căsuța, iar ea fuge la un unchi, căutând refugiu și ajutor.

Din păcate ajutorul nu vine, pentru că deși unchiul îndepărtat o găzduiește în casă, ea simte că vrea să profite de ea. În miez de noapte, se trezește brusc, cu senzația corpului lui care o imobiliza.

Reușește să fugă de acolo, dezamăgită și trădată. Își continuă viața singură, în sărăcie.

Momentul morții o găsește într-un sat de la poalele unui vulcan care erupe. Ultimele clipe sunt cele în care privește lava curgând spre sat, dar nu încearcă să se salveze, ci pur și simplu stă și așteaptă, simțind senzația puternică de căldură. Trecerea în cealaltă lume vine ca o eliberare.

Am procesat terapeutic experiența Cameliei și bagajul de tristețe și singurătate pe care îl ducea din acea viață. La final, a înțeles că lecția fusese una a iertării și a răbdării, recunoscând energia unor persoane din viața ei actuală în personajele acelui trai dificil.

Ce a fost cel mai interesant este „firul” care lega problemele din viața ei de acum, cu experiențele trăite în regresie: tresăririle din timpul somnului. Sper ca de acum înainte simptomele să se amelioreze și, de ce nu, să dispară complet, odată cu integrarea acelor experiențe.

Îi mulțumesc Cameliei pentru încrederea pe care mi-o acordă de când lucrăm împreună și sunt mândră de eforturile și de rezultatele pe care le obține, zi de zi.

Să aveți o săptămână creativă, cu zîmbete și energie pozitivă!…

Imaginea: Pixabay

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *