Viețile resursă
Uneori, lucrând cu clienții, aceștia accesează amintiri sau imagini care nu sunt din viața lor curentă. Îmi place să cred că sunt amintiri din vieți anterioare 😊. O parte sunt destul de dureroase și necesită o procesare terapeutică, însă există o categorie prețioasă de experiențe din ceea ce numim „vieți-resursă”. Despre acestea din urmă vreau să vă povestesc astăzi.
Viețile-resursă sunt cele din care clientul își încarcă emoțional bateriile. Deloc suprinzător, multe dintre ele sunt existențe care se desfășoară în strânsă conexiune cu natura. Cred că doar lângă natură putem să întâlnim acea liniște și împăcare după care tânjim atât de mult. Îmi amintesc experiența unui client care suferea de tinnitus (avea o senzație permanentă și supărătoare de țiuit în urechi) și care a accesat o experiență de țăran, în mijlocul unei păduri, bucurându-se de sunetele plăcute ale acesteia, de ciripitul păsărelelor și de foșnetul vântului printre frunze. Pentru căteva ore, în cadrul regresiei, tinnitusul a dispărut.
În cadrul unei astfel de experiențe, persoana se conectează cu emoțiile pozitive trăite atunci, cu bucuria și împăcarea, cu satisfacția unei vieți împlinite. E ca și cum subconștientul ar ști că, înainte de a accesa amintiri poate mai neplăcute, clientul are nevoie de resurse, și-i oferă exact acele trăiri sau emoții care îl ajută apoi să treacă prin momentele mai dificile.
Am mai observat că în aceste amintiri ale sufletului, persoanele conectează profund cu relațiile avute atunci, fiind înconjurate de iubirea și prețuirea celor dragi, a grupului din care fac parte. Energia iubirii și acceptării este extrem de puternică.
Câteodată, viețile-resursă aduc surpriza descoperirii unor abilități speciale : poate personajul de atunci a fost un tâmplar iscusit, un războinic extrem de priceput în mânuirea sabiei, sau un vindecător iubit și respectat de comunitate. Clienții se bucură de reîntâlnirea cu bucuria lucrului făcut cu pasiune și, în mijlocul regresiei, pot observa cum tâmplarul mișcă delicat degetele încercând să simtă lemnul, sau războinicul își strânge energic pumnul în care ținea sabia 😊.
Indiferent de detaliile experiențelor personale ale fiecărui client, aceste regresii sunt un prilej de autodescoperire a calităților personale uneori uitate, fiind un izvor prețios de emoții pozitive.
Credit foto: Pexels, Pixabay
Lasă un răspuns
Want to join the discussion?Feel free to contribute!