Blocaje legate de decizii personale

Nu știu cum se întâmplă, însă am perioade în care „aprofundez” câte o temă specifică, cu toți clienții 😊. Spre exemplu, săptămânile acestea am lucrat foarte mult pe blocaje în luarea unor decizii personale și aproape toate persoanele care au venit la cabinet și-au dorit să explorăm acest subiect.

E ca și cum universul mi-ar scoate în față câte o „temă de casă”, și-atunci procesul de învățare și conștientizările devin mult mai profunde.

Am observat că, în marea majoritate a cazurilor, deși clienții îmi spun la începutul ședinței că nu pot să ia o anumită decizie legată de viața lor, că nu știu ce să aleagă, în cursul regresiei devine clar că alegerea este deja făcută și, că până la urmă, dilema se leagă de modul de punere în aplicare a acesteia.

Uneori dificultatea de a merge pe un drum sau pe altul este dată de corzile invizibile care ne țin legați de trecut, de o copilărie dificilă în care tata se comporta exact la fel ca partenerul actual, sau de o viață anterioară în care personajul principal moare în copilărie, păstrând în suflet dorința de a „copilări” mai mult. Bineînțeles că atunci e greu să te îndrepți în direcția pe care o simți ca fiind cea potrivită, pentru că sufletul te ține legat de emoțiile după care ai tânjit, de trăirile de care ai avut nevoie.

Și atunci explorăm aceste corzi invizibile și încercăm să facem pace cu trecutul, pentru a putea să-l lăsăm acolo unde este, în spate, și să mergem mai departe. Este un proces care durează, și cu fiecare ședință apar conștientizări noi. Cu toate acestea, e dificil, și admir întotdeauna hotărârea pe care o simt la clienții mei, dorința puternică de a rupe acest cerc vicios și de a-și construi propriul destin. Așa cum mi-a spus o clientă zilele trecute, „simt că redevin eu însămi”.

Credit foto: EliasSch, Pixabay

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *