Otrăvuri și poțiuni

Deși astăzi aș fi vrut să scriu despre altceva, am avut săptămâna aceasta mai multe ședințe interesante, așa că nu mă pot abține să nu vă povestesc despre una dintre ele. Cred că tema săptămânii a fost „otrăvuri și poțiuni”, că așa se întâmplă de obicei, se adună deodată mai multe sesiuni cu clienți diferiți, dar pe o temă similară. De parcă ar exista coincidențe ?.

Corina a venit la ședință cu dorința de a descoperi sursa dorinței de a bea alcool. În afară de faptul că o deranja cantitatea consumată de-a lungul unei zile, era îngrijorată și de faptul că alcoolul o transforma într-o altă persoană, mai agresivă, care spunea lucruri pe care le regreta ulterior. La adicții e mai complicat de lucrat pentru că în spatele lor există nevoi emoționale care trebuie descoperite și adresate însă, în plus, se instalează și rutine greu de clintit din loc. I-am spus acest lucru Corinei, însă ea mi-a răspuns că vrea să vadă ce iese la suprafață în urma ședinței, așadar ne-am întâlnit.

La începutul procesului imaginile s-au conturat mai greu, însă pe măsură ce povestea a început să se deruleze, totul a mers șnur. Corina a accesat întîi imaginea pământului văzut de sus, apoi și-a concentrat atenția pe zona geografică a Australiei, și a avut brusc secvența unui bărbat aborigen, slab și negricios, care dansa cu o suliță în mînă, un dans repetitiv, epuizant.

Bărbatul era un războinic al unui trib local, care fusese abandonat de ceilalți într-o zonă deșertică. Povestea lui fusese simplă:  fără familie, dedicat complet tribului și căpeteniei acestuia, orgolios și puternic, la un moment dat află de un complot al unei căpetenii din alt trib, și își informează șeful despre asta. Spre marea lui supriză, șeful îl contrazice public, așadar se ceartă și, într-un final își ucide căpetenia. Este pedepsit de ceilalți membri ai tribului și abandonat în pustiu. Simte puternic durerea trădării celorlalți, mai ales pentru că știa că avusese dreptate. Moare epuizat, după ore în șir de dans ritualic, ca într-un fel de transă din care nu poate să iasă.

După explorarea acelei vieți, a avut loc procesarea terapeutică, în cadrul căreia Corina a dialogat cu ghidul ei spiritual pentru a desluși semnificația celor întîmplate. Și-a dat seama că existase un pact politic între cele două căpetenii, încheiat în urma complotului, despre care nu știuse nimic. Lecția acelei existențe fusese legată de diplomație, de orgoliu personal și de acceptare, iar când am întrebat care este legătura dintre acea viață și impulsul de a bea alcool, răspunsul a fost că atunci când fusese lăsat în pustiu, ceilalți îi dăduseră un fel de poțiune care, odată consumată, îi provocase acea stare de transă și de agitație corporală.

A doua zi după ședință, Corina mi-a scris că a mai conștientizat un lucru, și anume că resentimentele pe care le dusese de-a lungul mai multor existențe, erau cauza blocajelor din viața actuală, iar sufletul ei, știind exact ce are de vindecat, a dus-o în prima reîncarnare, acolo de unde plecase totul. Vindecarea acestor resentimente fusese mai importantă decât adresarea consumului de alcool.

Îi mulțumesc Corinei pentru deschidere și pentru încrederea pe care mi-a acordat-o de-a lungul procesului și vă doresc o săptămână blândă, cu multe momente frumoase!…

Imaginea: Pixabay

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *