Secretele din jurul nostru

Traversăm o perioadă provocatoare și mi se pare că unul dintre efectele ei este aducerea la suprafață a tot felul de lucruri care mocneau în fundal, dar care nu erau abordate direct, sau erau ignorate. Și asta m-a dus cu gândul la secrete.

Energia secretelor este una destul de înșelătoare. Voi da exemplul secretelor de familie, informații, incidente sau fapte despre care membrii familiei știu, dar nu discută, pentru că adeseori sunt tabu. Abuzurile sexuale față de copii sunt foarte frecvent trecute sub pecetea tăcerii. Sau anumite tulburări psihice, traume pe care le-au suferit copiii, părinții, bunicii, etc. Concepția este că dacă nu se discută, ele nu există, sau cu timpul poate uităm de ele.

Vestea proastă este că nu uităm de ele, ci le cărăm după noi, de la o generație la alta, uneori perpetuând același ciclu al nefericirii. Un copil abuzat, ajuns la vîrsta maturității, s-ar putea să procedeze la fel cu propriii copii. Iar micuții din familie, chiar dacă nu au fost expuși direct la acele incidente, chiar dacă nu participă la discuțiile adulților, SIMT. Simt energia secretelor, simt aburul întunecat care le înconjoară căminul, iar această neclaritate le face rău pe termen lung.

Și, apare la un moment dat ceva care scoate la suprafață secretul. Un eveniment neprevăzut care ia prin suprindere adultul în care s-a transformat acel copil, și care îi declanșează senzații pe care nu le înțelege. De multe ori senzațiile se manifestă pe mai multe nivele, fizic, emoțional, mental, iar adultul nu reușește să le pună laolaltă, pentru că nu are un cadru de referință, nu are o explicație. Sunt lucruri „rușinoase” despre care nu s-a discutat niciodată. Aducerea la lumină a acelor aspecte este cu siguranță dureroasă, însă, în majoritatea cazurilor, constituie un prim pas înspre vindecare și înspre o viață eliberată.

Să aveți o săptămână liniștită și luminoasă!…

Credit foto: philm 1310, Pixabay

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *